МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ДІЯЛЬНОСТІ АНАТОМІЧНОГО СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/NPU-VOU.2024.1(92).15

Ключові слова:

студентський анатомічний гурток, професійна медична освіта, організаційна робота.

Анотація

У цій роботі проаналізовано і досліджено роботу студентського наукового гуртка при кафедрі анатомії людини відповідно до зростаючих вимог на фоні євроінтеграції та основних традицій вищої медичної освіти. У зв’язку з цим студентський науковий гурток не тільки відіграє важливу роль у формуванні професійної домінанти, а і є потужним виховним фактором, який закладає основи етики та деонтології професійної лікарської діяльності. У статті проаналізовано різні види дослідницької роботи студентів, виконуючи яку студенти намагаються вирішити проблеми своєї професійної галузі, в даному випадку – медицини, та розглянуто методологічні підходи до наукових досліджень. Наведено актуальні науково-дослідницькі компетенції, яких набувають студенти під час роботи у науковому гуртку (інформаційно-комунікативні, методологічні, теоретичні, емпіричні).

Посилання

Тюптя, Л.Т., Іванова, І. Б. (2009). Самостійна робота студентів в умовах інформаційного навчального середовища. Актуальні проблеми навчання та виховання людей з особливими потребами, № 6, с. 34–66.

Лісецька, І.С. (2020). Роль студентського наукового гуртка в підготовці майбутніх висококваліфікованих спеціалістів. Сучасна педіатрія. Україна, № 2, с. 104–107. https://doi.org/10.15574/SP.2020.106.104

Повідайчик, О.С., & Повідайчик, М.М. (2017). Основні підходи до науково-дослідницької роботи студентів. Науковий вісник Ужгородського університету. серія: «педагогіка. соціальна робота», № 1, с. 216–218.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-06-11

Номер

Розділ

ЧАС РЕФОРМ: МЕТОДОЛОГІЯ ТА МЕТОДИКА ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ